vrijdag 3 oktober 2008

Dag 8


Greet heeft een weer goede nacht gehad. Gisterenavond hebben ze haar zuurstoftoevoer kunnen terugbrengen tot het niveau vóór de opstootjes en vannacht is ze dus braaf stabiel gebleven. Vroeg deze morgen heeft men haar naar het operatiekwartier gebracht, een geplande activiteit waarbij al haar verwondingen nog eens aan een grondige inspectie zullen onderworpen worden. Het kan erg lang duren en we verwachten pas nieuws in de namiddag. Ze komt ook niet meer terug naar haar oude plek op intensieve maar zal naar het Brandwondencentrum verplaatst worden waar men de beste know-how heeft om haar beenwonden te verzorgen en te genezen. Niet ongerust zijn, dat is slechts enkele meters verder op dezelfde verdieping. Dit is ook een Intensieve verzorgingsafdeling waar ze op dezelfde manier zal opgevolgd worden, maar men de jaren ervaring met brandwonden kan gebruiken om haar nog beter te verzorgen.

16u00: We hebben net het ziekenhuis gebeld. De operatie is goed verlopen volgens de verpleegster, maar we kregen nog geen verdere info. Nu op naar het ziekenhuis voor een gesprek met de dokters, hopelijk brengen zij ons goed nieuws.

17u15: Greet ligt nu in het Brandwondencentrum, zoals ze beloofd hadden. We hebben een gesprek gehad met de verpleegster van dienst. De wonden zijn in voldoende goede staat om donorhuid te ontvangen. Dat hebben ze dan ook aangebracht en daarom heeft de operatie zo lang geduurd. Maar ook voor de operatie van vandaag: weer een stap(je) in de goede richting! Ons Greetje ziet er wel nog steeds wat rood en opgezwollen uit. Ze heeft uitslag van de antibiotica. De zuurstoftoevoer die ze krijgt is relatief laag, die bleef op het niveau van gisteren. De artsen werkten tijdens de operatie ook aan haar buik. Deze lijkt in orde te komen.
Het waren weer eindeloze uren, maar het wachten werd beloond met goed nieuws.

Nogmaals bedankt aan iedereen voor de telefoontjes, de bezoekjes, de kaartjes, de berichtjes,... ze doen ons ongelooflijk veel deugd. En we zijn er zeker van dat alle groetjes die we aan Greet mogen overbrengen, haar sterkte geven!

21u00: We zijn nog eens gaan piepen bij Greet. Ze verliest nog veel vocht via de benen, maar dat is normaal, zei de verpleegster. Verder is alles stabiel, zo goed als het kan zijn. Volhouden Greetje, je doet dit zo goed!

17 opmerkingen:

Loree zei

Komaan Greet.

Zover al en je mag weg van Intensieve voor even!
Als dat mag dan moet het al goed gaan!!

Veel succes meid maar wij hier in Hasselt geloven in jou!

Liefs

Annick, Philippe, Annelies, Lore & Joris

Tiny zei

Dat doet deugd om weer beter nieuws te horen.
Blijven vechten Greetje!!! Wij zijn elke seconde met onze gedachten bij jou en blijven duimen.

Oma zei

Toppunt van cynisme! Dat dit ongeval uitgerekend in het gezin van ons Ria en Luc gebeurt. De overtuigde, consequente fietsers: vakanties, pendel met de plooifiets op de bus, boodschappen, uitstapjes, den Boelenberg op... lid (bestuurslid?) van de fietsersbond, de auto verschillende jaren aan de kant, en nu dit. Uitgelachen door Koning Auto, weggemaaid door Keizer Camion. Je zou voor minder met je hoofd tegen de muur lopen. Niet doen, kinderen, volhouden!
't Zijn maar bedenkingen uit verdriet, onmacht, kwaadheid ook.
Goed Luc, je reactie op de blog van de fietsersbond Herent.

Linda zei

Ria en Luc,
Met verstomming en een hand voor mijn mond las ik jullie verhaal. De voorbij week moet verschrikkelijk geweest zijn. Ik voeg me bij al die andere fans die reageerden op deze blog, om alle kracht van het universum te kanaliseren en aan Greetje door te geven. Ze gebruikt die kracht blijkbaar heel goed en dat maakt ons superblij. Hou moed.

Greet,
Voor jou ga ik een sprookje schrijven. Hopelijk kan je het snel lezen.

Linda

Hilde zei

Beste Luc en Ria,

Wat was het schrikken toen ik op de tangoles hoorde wat er gebeurd was. En toen ik jullie blog las, kreeg ik het overal koud. Geen mens zou zoiets mogen meemaken. Het zullen zware maanden en jaren worden maar ze is omringd met mensen op wie ze kan bouwen en dat is al de helft van de genezing. En ik hoop dat jullie kracht blijven putten uit jezelf en elkaar en de reacties hier. We denken aan jullie.

Hilde en Pascal, Wim en Anna van de tangoles.

Stefanie zei

Veel moed en beterschap toegewenst!

Ik blijf duimen!

Stefanie

tante els zei

Nu weet ik hoe het voelt: je vastklampen aan een strohalm.
Maar ik blijf erop vertrouwen dat ze het goed doet. Dat zijn we immers gewoon van haar.

Zorgen jullie ook maar goed voor jezelf!

Nonkel Dirk zei

Joepie joepie jee...Das goe nieuws...En inderdaad 3 x OEF...Nu is ze aan de winnende hand...she is a GREET fighter...

Nathalie zei

Goed gedaan Greet,
onze duimen blijven gestrekt. Hou dat vol en je komt er wel.
Grtz Nathalie, Ronny en anais

Tina zei

we denken aan haar en ik geloof in Greet, ze is een sterke meid. We geloven in haar en blijven haar steunen. We missen zeker Greet in onze klas en denken elke dag aan haar.

Veel moed meid...

x



soms is er zoveel dat we voelen,maar weining wat we kunnen zeggen!

Unknown zei

Yeah Greet! Volhouden !
Je verdient een chocoladecake die 100 keer groter is dan op de foto van dag 4. En wíj gaan daar voor zorgen als je terugbent. Maar doe maar rustig aan, dit aanbod blijft eeuwig geldig.
May the Force be with you!
Koen, Gretel, Kieran, Luna en Pixie

Bomma zei

liefste Greet,

Er is weer een lichte meer aan de horizon. Doe zo verder.

Bomma

ivo zei

Luc, Ria,

Reeds een week voorbij met veel verdriet en emoties, en ook opluchting voor elk beetje goed nieuws.

We volgen met spanning en hoop de vorderingen op de voet. Maar ook deze blog moet heel veel van jullie tijd en gevoelens opeisen. Dus als de vermoeidheid toeslaat, denk dan ook eens jezelf.

Zelf fiets ik ook elke dag van leuven naar Herent. De Mechelsesteenweg is nu niet meer wat hij vroeger was...

nog een rustige avond toegewenst

Ivo

Nathalie zei

hey Greet,
eigenlijk is de bomma toch top he, 80 jaar en nog bloggen. Een reden te meer om ervoor te gaan dan kunt ge haar daar eens over aanspreken.
Luc en Ria nogmaals onze bewondering en superveel sterkte
grtz

Madame Ivonne zei

Dear Luc and Ria,

I'm very sorry to hear about the sad news. I really admire not only your daughter's courage but also your own.
Be brave!
All the best!

Marta (Tango)

Tante Marcelle zei

Goed zo Greet, blijf vechten meid.

heel veel liefs

Tante Marcelle en Peter

Veerle zei

Greetje zal het wel halen, het nieuws wordt nu beter.
Ik volg elke dag de verslagen en vind de nieuwe foto's altijd leuk om te bekijken, die met de pizza's is een goeie, en die rode vind ik de liefste van Greet!
Ik heb vroeger 2 jaar in Herent gewoond, in de Eikstraat, die gaf uit op de Rijweg en ik ging soms met mijn oudste dochter, toen een baby, tot aan een slagerij op de Mechelse steenweg. Dat was toen al een drukke baan. Veerle in Aarlen