dinsdag 28 oktober 2008

Dag 33



15u: Vandaag mocht Yannick eens mee gaan kijken. Maar Greet werd tussen haar bad, en nog wat kleine technische ingreepjes diep in slaap gehouden. Ze kon dus niet veel terugzeggen. Alles is rustig, alles gaat zo goed al het maar kan gaan.

20u: Ons bezoek aan Greet verloopt stilaan volgens een vaste routine. Zo hebben we de gewoonte om tijdens het ritueel van handen wassen en ontsmetten en het aantrekken van de beschermende kleding, alvast aan de verpleegkundige van dienst te vragen hoe het met haar gaat. Gewoonlijk begint het antwoord dan met een "eeuummm", waarbij wij dan al denken "oeioei,wat gaat er nu weer komen?", zelf al komt er dan niets speciaals. Maar vandaag was het antwoord voor de eerste keer, en zonder aarzelen "Goe". Dat werd dan natuurlijk dadelijk ook weer wat gerelativeerd, door het verhaal van wat er gedurende de dag gebeurd was -een beetje meer van dit, een beetje minder van dat- maar het deed toch eens deugd om zo'n positieve reactie te krijgen.

2 opmerkingen:

Elien Gillaerts zei

Greetje,

Een wijvenbabbel is niet compleet zonder greet! En dat die scrunchy maar snel uit je haar gaat en vervangen wordt door een schoon speldje. Het is gewoon niet hetzelfde zonder jou! Echt! Wordt gauw weer nog een beetje beter... en beter en beter.

WE LOVE YOU 4EVER!

Team Greet, zot wijvenclub, bruin botten! (liesbeth, yannick, lynn en elien)

Kleejo zei

Goed om 'goe' te horen, blijvende cheer-ons Greet!