dinsdag 14 oktober 2008

Dag 19


15u: Vandaag is het rustig. Geen nieuwtjes te melden. Greet krijgt elke morgen netjes een bad, om de wonden zuiver te maken en te houden. Dat is goed voor haar, maar een hele klus voor het personeel. Zij staan daar helemaal steriel ingepakt, met kapje, mondmasker, schort en handschoenen bij 32°C gedurende twee uren te zweten als in een sauna. Met dat verschil dat zij in die sauna ook nog hard moeten werken. Respect.
Voor morgen hebben we een afspraak met de artsen om eens te horen hoe zij de vooruitgang zien. We houden jullie op de hoogte.

20u15: De dokter stond vanavond al voor ons klaar. Hij heeft ons nog eens in detail verteld wat er de laatste dagen zoal gedaan is, en wat er de volgende dagen nog gaat gebeuren. Wat we nu weten is dat ze zeker nog een tijdje in slaap gehouden wordt, omdat de verzorging van haar wonden anders veel te pijnlijk zou zijn. Alles evolueert goed, maar ze willen toch rustig te de tijd nemen om alles goed te laten genezen, en vooral infecties te voorkomen. Er zijn een heleboel verschillende dokters en specialisten die haar mee opvolgen, en ze hebben niet altijd dezelfde mening, maar we zijn er van overtuigd dat ze uiteindelijk samen de beste behandeling zullen kiezen. We moeten zeker op korte termijn geen spectaculaire ontwikkelingen verwachten, maar dat hebben we intussen al wel geaccepteerd.
Al bij al heeft hij dus niet zoveel nieuws verteld, maar toch hebben we er ditmaal een heel ander gevoel bij. We merken dat de dokters en verplegers zelf er een stuk ontspannener bijlopen, en dat maakt dat wij ook met een geruster hart de nacht ingaan.

5 opmerkingen:

Eva Parton zei

Lieve Greet,

Vannacht heb ik gedroomd dat je rondliep en je zag er niet al te gewond uit, maar je moest het wel nog voorzichtig aan doen. Je was al flink gerevalideerd. Ik wens je alle moed en sterkte en humor die je nodig hebt om er bovenop te geraken.
We hebben de voorbije jaren niet veel contact meer gehad. Maar als je op een gewone kamer ligt dan kom ik je opzoeken. En als ik iets voor je kan doen, moet je mij dat zeker laten weten. Genees goed en dan heb je binnenkort veel leeswerk, maar staat er ook veel hulp voor je klaar van iedereen die er voor jou wilt zijn.
Ik denk veel aan je. Doe dat goed.

Groetjes Eva

Nathalie zei

Voor alle verpleegkundigen en artsen die Greet met zoveel goede zorg omringen de volgende woorden

ook al lig je op inensieven

Mag je ervaren
Dat je iemand bent.

Mag je merken
dat je gezien wordt.

Mag je voelen
dat je herkend wordt.

Als een mens met een geschiedenis,
Als een mens met een levensverhaal,
Als een uniek mens.

Mag je ervaren
dat mensen om je geven.

Mag je merken
dat mensen voor je zorgen.

Mag je merken
dat er liefde voor je is.

Dat maakt deze plaats
tot een goede plek om te zijn.

Greetje, blijf ervoor gaan meisje.

veel liefs en een dikke knuffel aan alle zorgdragers daar in GHB.

Kelly zei

hey Greet

ik volg elke dag wat er met jouw gebeurd, zo is het alsof je bij mij in de klas bent ;-).
Ik mis je heel erg en ben blij dat er al een beetje vooruitgang is.

veel moed en sterkte en de hele klas denkt elke dag aan u.

Veerle zei

Ja, eigenlijk denk ik nooit aan het verplegend personeel op een dienst zoals deze waar Greet nu verblijft. Het moet een hele onderneming zijn van een bad te geven aan een zwaar gewonde zoals Greet of aan een zwaar verbrandde patiƫnt. Ik heb echt veel respect voor die verpleegsters en verplegers. Goed van ons daar eens op attent te maken.

Veerle

Mevr Merckx zei

Luc,

Langs deze weg wil ik jou en heel je familie heel veel sterkte toewensen.

Je collega Koen vanuit het verre oosten.