zaterdag 18 oktober 2008

2 meisjes


We hebben 2 meisjes. De ene heet Greet en is een speelse jonge vrouw, vol levensvreugde, nogal vaak van huis, naar Italie, of gewoon naar Brussel of Leuven, even naar een vriendin. Eigenlijk zijn we het al een beetje gewoon van haar een langere tijd niet te zien. Maar als ze thuis is wordt het huis gevuld van haar aanwezigheid. Niet te ontkennen.
Die ander heet ook Greet. Dat is een heel stil meisje dat ergens in het ziekenhuis ligt. Die kennen we eigenlijk niet zo goed want we zien haar maar een paar minuten per dag en dan ligt ze grotendeels verstopt onder de lakens. Ze ligt daar stil, zonder een woord te zeggen. De dokters zeggen dat ze er erg aan toe is, en wij weten dat omdat er allerlei buisjes uit komen en ingaan. Maar verder geloven we gewoon wat de dokters zeggen, want gezien hebben we dat eigenlijk niet. Zoals gezegd, we kennen die Greet niet zo goed.
Soms, als we onze verdediging even laten zakken, dan worden die twee één. En dan hebben we het even heel moeilijk. Maar dan halen we die twee meisjes weer uiteen en dan kunnen we weer verder.

2 opmerkingen:

Kleejo zei

Gelukkig zit die ene Greet er juist in! Met al haar force en levensenthousiasme. Komop Greetje, volhouden, one day at a time...

Tiny zei

Lieve Greet

Nu kunnen we nog niet veel doen voor jou, maar we wachten...
iedereen wacht om zijn steentje, steen, rotsblok bij te dragen om dat stille Greetje weer op weg te helpen naar die vrolijke, levenlustige Greet.