dinsdag 2 december 2008

dag 68


Het was weer even schrikken vandaag. Wanneer ik om twee uur de kamer van Greet binnen kwam, stonden er zeker zes mensen rond haar bed, en werd ik vriendelijk verzocht nog even in de gang te blijven. Er was nog een onderzoek bezig. Er werd gecontroleerd of haar hart last had gehad van de infectie,maar alles bleek in orde.

De verpleegster wist me te vertellen dat er blijkbaar gisteren toch weer een transplantatie van eigen huid is gebeurd, en niet van donorhuid zoals we dachten. Dus we zijn toch weer een stap vooruit.

Ze krijgt nu ook voeding met een verhoogde hoeveelheid calorieën, en daarbij nog extra vitamines, zodat ze zo snel mogelijk weer aansterkt. Allemaal goede berichtjes dus vandaag, en dat mag ook wel eens.

21u15: Vanavond stond er een hele resem dokters rond haar bed. Blijkbaar was het de gewone avondronde met artsen in opleiding, en zeker niks om ongerust over te worden. De verpleegster van wacht, nog in opleiding voor een specialisatie Intensieve, vertelde ons dat ze Greet verzorgd had die eerste week in de andere afdeling. Ze zei dat Greets verwondingen er ongelooflijk veel beter uitzagen dan toen, en dat is voor ons aan hele troost en een hart onder de riem.

Met de eigen-huid transplantaties is ze eigenlijk officieel aan het genezen.

Toch moeten we eindigen met wat slecht nieuws. Vanmorgen is een jongen uit Herent in Leuven door een vrachtwagen overreden. Hij heeft minder geluk gehad, hij is ter plaatse overleden. We wensen de familie hiermee veel sterkte om de komende tijd door te geraken.

4 opmerkingen:

Loree zei

Zo zie je maar weer, onze Greet is een echte vechter!
Doe zo verder nicht, ik kijk nu al enorm naar je op!

Zoen Lore

Taco zei

Hola greet. espero que estés mejorando. sigo entrando a tu blog cada tanto, y tengo un programa en la compu que me permite traducir las entradas a un ingles muy, muy malo, tipo el holandés-ingles que hablabas con tu familia (no se si te acordas). Para que tengas una idea te paso un ejemplo de una traducción.

Haal de duimen maar weer boven =
Get the weather but thumbs up.

no se que significa esto, pero creo que es algo bueno, asi que estoy contento de que poco a poco estes mejorando. cuando salgas del hospital quiero que sepas que estas muy invitada a venir a visitarme en argentina, y si vos no podés, yo te visitare en belgia!
Un abrazo grande, tomas

Unknown zei

dag lezers,

we zijn superblij dat het goed gaat met Greet en ook wij beseefen vandaag weer eens extra door welk oog van de naald ze gekropen is. Want toen ik thuiskwam vertelde Kieran me dat Elisabeth( meisje uit zijn klas) haar broer van 13 vanmorgen is doodgereden door een vrachtwagen toen hij op weg was van Herent naar zijn school in Leuven. Hij is alleen gestorven op straat. Verschrikkelijk !
Weer eens beseffen we hoe kwetsbaar zwakke wegebruikers zijn en hoe onveilig het verkeer is.
Gretel

Laura zei

Ze wacht.
Nee, denkt ze, ik wacht niet,
ik dans.

Ze danst,
ze danst met lange, ranke passen,
langzaam en aandachtig,
ze houdt haar ogen dicht,

ze danst door deuren en door ramen
en door lange lankmoedige dagen-
hout, glas en uren vallen in splinters rond haar neer-

en telkens als ze niet meer kan
en bijna, bijna valt,
denk ze: Ik?
ik val niet, ik dans.

Toon Tellegen