maandag 26 januari 2009

Dag 123


De operatie die vorige week was uitgesteld,gaat vandaag wel door. Geen middagbezoek daardoor. Vanavond volgt er meer nieuws.

Het moet een drukke dag geweest zijn op de afdeling. Er zijn verschillende nieuwe patiƫnten opgenomen, en blijkbaar waren er ook onverwachte operaties. Dat heeft de planning van de chirurgen overhoop gegooid, en is Greet niet meer aan de beurt gekomen. De operatie is dus weer eens uitgesteld, waarschijnlijk tot morgen. Zelf vond ze dat wel erg want ze heeft de hele dag in spanning gezeten. Om 11 uur was ze al klaar om naar de operatiezaal te vertrekken. Om 12 uur hoorde ze dan dat ik niet op bezoek zou komen, omdat ze toch niet op de kamer zou zijn, en de hele namiddag heeft ze liggen afwachten of en wanneer het haar beurt zou zijn. Je zou van minder over je toeren geraken.
Gelukkig heeft ze die lange wachttijd wat kunnen overbruggen met een film met een toepasselijke titel: "Ma vie en rose".
Zodra we bij haar waren, kalmeerde ze al snel. Ze heeft een paar slokjes fruitsap gedronken, en ons dan uitgehoord over alles wat ze gemist heeft door haar winterslaap: haar eigen verjaardagsfeestje, de eerste bezoekjes, het familieweekend. Het begint nu langzaamaan tot haar door te dringen hoe lang ze daar al ligt (precies 4 maanden vandaag), en hoe lang ze nog zal moeten blijven.

3 opmerkingen:

UN Secretary zei

Zalig greet, ge zijt terug!
Als ge is tijd hebt, moet ge het maar zegge, dan gaan we iets drinke ofzo

giL

Annick Nelles zei

eindelijk, Greet, nu kan het grote werk beginnen. En zie je wel Luc dat Greet hare humor niet stuk te krijgen is!!!!! Zij is een geboren optimist. Greet binnenkort komen wij ook eens langs. Bomma staat al te springen van ongeduld!
tot .....
tante Annick en oom Philippe

Het grote boek van Florien zei

goh greet meid, wat maak je ons weer blij! van zodra ik mag, kom ik op bezoek! en dan halen we onozele herinneringen op over carrotten en zotte solden doen en sluipen door de gangen! go girl! zoen