donderdag 22 januari 2009

Dag 119


De vrienden die vandaag op bezoek kwamen, hadden een plantje bij, een mini-dadelpalm, zelf met veel zorg en geduld gekweekt, speciaal voor Greet. Jammer genoeg lieten ze zich aan het onthaal hiermee betrappen, en werd het dadelijk in verzekerde bewaring genomen tot na het bezoek. Bloemen en planten zijn niet toegelaten op de afdeling. Nu hebben ze het terug mee naar huis genomen, om het verder te laten groeien tot Greet op een kamer ligt waar het wel mag, of misschien tot onze veranda eindelijk geplaatst is.
Het doet haar wel goed om eens andere gezichten te zien. Nu ze vaker wakker is, begint het stilliggen ook wel vervelend te worden. En er is nog maar zo weinig dat ze kan doen, een beetje muziek luisteren, en wat TV kijken en dat is het zowat.En omdat ze nog regelmatig wegdoezelt, zeker als ze wat pijnstiller heeft gekregen, is zelfs die TV niet echt leuk.

Intussen is Greet verhuisd. Tussen het middag en avondbezoek is ze naar een kleinere kamer verhuisd binnen het brandwondencentrum. Om organisatorische redenen, omdat ze op die manier efficiƫnter toezicht kunnen houden op de patienten. En waarom? Omdat er niet voldoende verplegend personeel te vinden is. Jongeren aller landen: studeer verpleegkunde. Een beroep met toekomst. Het is hard werken, daar zien we dagelijks staaltjes van, maar ik denk dat het ook veel voldoening kan geven, vooral als je weer iemand er door gesleurd hebt.

3 opmerkingen:

geertrui en hans zei

Een idee voor de vele toffe maatjes van Greet. Neem cassetjes, video's van jullie avonturen enzo op waar ze naar kan luisteren en naar kan kijken... Als jullie het doen is het garantie een succes!!!

Geertrui

Ria zei

Geweldig idee, Geertrui.
Als jullie zoiets doen, zet zet dan bij voorkeur op een usb-stickje, dan kunnen we het makkelijk afspelen op haar kamer.

Unknown zei

Zo net per toeval op jullie site terecht gekomen, en het volledige relaas van Greet gelezen. Ik ben er stil van. Ongelooflijk veel sterkte gewenst. Greet komt er zonder twijfel bovenop!

Eric
Oradea, Roemenie