maandag 5 januari 2009

Dag 102


Door de dikke sneeuwlaag heen zijn we toch naar het ziekenhuis geploeterd. We waren extra vroeg vertrokken, zodat we nog net op tijd waren voor de aankondiging van het bezoekuur. Normaal zou Greet op een dag als deze er zeker op uit getrokken zijn met haar fotoapparaat om wat sfeerbeelden vast te leggen van deze sneeuw zoals we hem niet dikwijls te zien krijgen. Weer iets dat ze gemist heeft.

Het ziet ernaar uit dat er stilaan terug beweging komt in haar nieren. Nu ze niet meer continu aan de dialyse ligt, waren er twee mogelijkheden: of ze zou alle vocht en afvalstoffen opstapelen, of ze zouden langs de gewone weg afgevoerd worden. En op zijn minst een gedeelte van het vocht heeft de normale weg terug gevonden.

Vanavond moet Greet verhuizen naar een andere kamer. De thermostaat moet worden gerepareerd, en ook aan de bekabeling van de computer schijnt het een en ander te mankeren. Tijd dus voor groot onderhoud in de kamer, en dat kan natuurlijk niet terwijl zij daar ligt. Daarom hebben we vandaag eens echt kunnen helpen, en hebben we alle kaartjes afgehaald. Want na het technisch onderhoud volgt ook een grondige poetsbeurt, en dan moeten de kaartjes eventjes weg. Dat geeft ons ook de gelegenheid om alle kaartjes eens voor te lezen op een ogenblik dat ze wat wakker is. Maar zodra ze weer definitief geïnstalleerd is, zullen we de kamer natuurlijk opnieuw versieren.

3 opmerkingen:

Veerle zei

Dat klinkt toch positief wat haar nieren betreft. En ze zal nog veel kans in haar leven krijgen om mooie kiekjes van de sneeuw te maken!
Vandaag moesten wij ook de baan op om onze dochters terug naar hun studentenkot te voeren, na de blokvakantie. 3uur op en 3u om terug te komen, en heel de tijd sneeuw! Nochtans lag hij dikker in Brussel dan in de Ardennen.
Terwijl ze voor woensdagnacht heel lage temperaturen voorspellen, zal Greet toch warmpjes liggen!En later zal ze dit allemaal kunnen lezen.....

Veerle in Sterpenich ( Aarlen)

Unknown zei

Woehoew, wat een geweldig nieuws van die nieren! Loop al heel de namiddag met een glimlach rond -en dat in de blok!- De josep vertelde me juist dat in Spanje op de avond naar driekoningen er cadeautjes worden gegeven. Spaansliefhebbende Greet kon het sowieso ni laten om dan maar mee te doen. Mogen er meer van die cadeautjes volgen!

Echt, ze doet het goed, die Greet!

Kleejo zei

Al over de honderd dagen slaap inderdaad... Ik moet onwillekeurig aan een winterslaap denken, die dan wel heel vroeg begonnen is dit jaar. Maar de eerste denkpiste - 'kijk eens hoe'n lange weg ze al zo flink en haast onafgebroken heeft afgelegd!' -, die volgen wij hoor lieve ouders, want zo is het maar!
Wat fijn om te weten dat ze binnenkort alvast héél veel liefs en warms en grappigs en ontroerends zal kunnen lezen! Op de blogreacties, de kaartjes, foto's (van La vie en Rose avond én sneeuw!)En trouwens, zo koud als het is, misschien blijft de sneeuw wel heel lang liggen.. of komt er nog nieuwe bij voor de lente.

Vraagje aan de bloggers: Greet's kamernummer? Haar voorlopige 'adres', welk is dat nu weer? Ik zou graag een echt kaartje sturen namelijk.

Vrolijke sneeuwvibes voor Greet!