maandag 23 februari 2009

Dag151


We hadden nog niet moeten wanhopen over het aantal yoghurtjes dat moet aangevoerd worden. En komt nu stilaan ook wat afwisseling in het menu. Er zijn niet alleen de puddinkjes, maar ook fruit mag vanaf nu. We hadden wat druifjes meegebracht (cliché, ik weet het, erger "fruit voor in het ziekenhuis" kun je het niet bedenken, maar ze had er zelf achter gevraagd), en die hebben goed gesmaakt. Maar wat nog beter is: ze heeft ze helemaal alleen gegeten. Een bordje met wat druifjes op haar bed, en de rest moest ze zelf doen. Gedaan met "een lepeltje voor papa, en een lepeltje voor mama".

Intussen is er alweer een nieuw benefiet-initiatief opgestart. De ex-collega's hebben onze oproep om bloed te geven ter harte genomen, en een leuke campagne hierrond opgestart. Hieronder is een stuk uit de brief die verstuurd werd aan de medewerkers. Iedereen die dit wil kan natuurlijk meedoen. Je kan het Greeticket hier downloaden,of vanaf de link in de linkerkolom. De eerste reactie op de actie is al gekomen, in de vorm van een zeer ontroerend e-kaartje van en anonieme sympathisant.

We willen iedereen hierbij uitnodigen om bloed (of bloedplaatjes of plasma) te gaan geven bij het Rode Kruis en/of deel te nemen aan hun plaatselijke bloedinzamelacties, of zich te richten aan het Bloedtransfusiecentrum. Meer info over plaatsen, data en tijdstippen kan je vinden viahttp://www.rodekruis.be/NL/Steun/Bloed/WaarWanneer/. Zo is er op de afdeling van het Rode Kruis/Bloedtransfusiecentrum op Campus Gasthuisberg (Herestraat 49, 3000 Leuven) ’s namiddags tussen 14-16u meestal een iets kalmer moment en op woensdag is het dan zelfs nog rustiger. Het bloedgeven zelf duurt ongeveer 15 minuutjes, maar indien het de eerste keer is dat je bloed geeft, dan moet je nog ingeschreven te worden en iedereen moet ook nog even bij de arts langsgaan. Neem je ID-kaart mee (verplicht), en als je er al over één beschikt, ook je donorkaart.

Naar aanleiding van onze actie zouden wij graag iets ‘voelbaars’ willen kunnen overhandigen aan Greet en haar familie en daarom hadden wij gedacht aan een systeem met ticketjes. Je kan een ticketje printen en meenemen naar het Rode Kruis, dit kan je dan deponeren in de bokaal die ter beschikking staat aan de receptie bij het Rode Kruis Gasthuisberg. Je mag hierop natuurlijk altijd een kort aanmoedigend tekstje of zelfs iets grappigs meegeven, op die manier kunnen we het zonnetje voor Greet misschien terug wat laten schijnen. Voor het geval je je ticketje moest vergeten: deze ‘GreeTickets’ zullen ook beschikbaar zijn aan de receptie van het Rode Kruis. In het geval dat je ergens anders bloed gaat geven, mag je altijd het ticketje invullen en mailen aan carine.decock@med.kuleuven.be; zij zorgt dat wel dat het goed terecht komt
.

2 opmerkingen:

Veerle zei

Jullie ondervinden zoveel steun en hartverwarmende initiatieven rond Greet's herstel, dat nu duidelijk heel goed op gang is gekomen. Moest ik dichterbij wonen denk ik dat ik me wel de eerste keer zou wagen tot bloedgeven!Om vooral zo'n ticketje te kunnen invullen!
Ik wil je ook nog zeggen, Ria, dat je fantastisch werk doet met het dagelijks invullen van Greet's blog.

Veerle

Gunther zei

Hierbij een nieuw idee voor een initiatief voor Greet. Ditmaal ietwat op de sportieve toer. Binnenkort is het de 20km van Brussel (31mei 2009) en hier kan een Run-Greet-Run team meedoen. Zijn er hiervoor kandidaten? We kunnen apart sponsorgeld ophalen voor rode kruis/Greet of aansluiten bij het reeds bestaande revalidatie-UZ-project (http://www.uzleuven.be/nl/node/2594). Indien je interesse hebt kan je me altijd mailen: gunther.wuytens@lrd.kuleuven.be.
Vermits misschien niet iedereen kan deelnemen aan de 20 van Brussel, kunnen we ook al eens oefenen op de studentenmarathon (5 of 10 of 21 km) op 18 maart of op de bike and run (30km per 2 af te leggen, 1 fietser-1 loper afwisselend) op 6 mei 2009 (http://www.kuleuven.be/sport/Bike&Run.htm)
Als er nog kandidaten zich geroepen voelen, mail mij maar. Ik doe sowieso mee en zal met mijn gedachten bij Greet en familie zijn die het enorm goed doen en waarvoor ik gigantisch veel bewondering heb.
Gr,
Gunther