donderdag 12 februari 2009

Dag 140


Door het lange liggen, en het intense genezingsproces, dat zowat 100% van haar energie gevergd heeft, is Greet heel wat spiermassa verloren. Die moet ze nu stilaan terug opbouwen door oefeningen te doen. Tot voor kort waren die oefeningen beperkt tot de bewegingen die de kinesist met haar armen en benen maakte, maar nu moet ze zelf aan het werk. Om weer soepel te worden, moet ze haar armen en handen (benen voorlopig nog niet) strekken en plooien. Om weer sterker te worden, moet ze kracht zetten, en dus heffen. Iemand anders zou daar gewichtjes voor gebruiken, maar Greet doet het in stijl, en dus met een parfumflesje.

2 opmerkingen:

Het grote boek van Florien zei

Komaan greet! Laat die dokters daar maar eens een poepje ruiken met uw spierballen!

Anoniem zei

Hah, dat ken ik ook! Na een week of twee kon ik beginnen oefenen met een boterham, die dan nog regelmatig uit mijn hand viel ook :-)

Spieren verliezen gaat snel, héél snel (na drie weken herkende ik mezelf niet meer), en ze terug kweken duurt lang, maar relatief gezien valt het ook wel mee. Wat is een paar maand revalideren in een heel leven?

Het probleem zit hem erin dat je om spierballen moet kweken gewichten moet kunnen tillen, en om gewichten (of parfumflesjes) te tillen moet je spieren hebben. Het is een catch 21, waar je met wat geduld snel uit raakt.

Go Greet! Alles komt goed, this too shall pass.