dinsdag 10 februari 2009

Dag 138


Heel wat technische beslommeringen deze middag. Greet was nog maar net terug van het nemen van een scan, en haar verband moest nog worden bijgewerkt voor ik bij haar mocht. Maar intussen was daar het dialysetoestel al, en waren er probleempjes met haar maagsonde. en dat komt allemaal bovenop de dagelijkse verzorging. Het is te begrijpen dat ze soms zin heeft om aan de noodrem te trekken.
Terwijl ik zat te wachten op de gang, kwam de dokter voorbij om even verslag uit te brengen, en hij was toch zeer tevreden over de vorderingen van de laatste weken.

Vanavond was Greet alweer wat vrolijker dan de voorbije dagen. Haar hoofdpijn was weg en ook haar koorts was gezakt. Logisch dus dat ze zich terug beter voelt. Toen we toekwamen was ze tv aan het kijken en bediende ze zelf het bakje! Ook haar bril op en af zetten lukt al aardig, de dagelijkse oefeningen hebben dus hun effect. Binnenkort kan ze Jan Spiergewijs weer een frietkot opheffen, dat beloofde ze ons toch :-)

2 opmerkingen:

Tante Marcelle zei

Alweer een stap in de goede richting.

Kleejo zei

't Zijn die kleine dingen he, Greet.
De afstandsbediening pakken, je bril aan-en afzetten, openlijk in een slechte dag durven zijn, lachen, zelfs al zijn het maar flauwe mopjes, van het bezoek,...
Je doet dat goed, we denken hier veel aan je!