zondag 23 november 2008

dag 59


Dag lieve Greet,
Tijd voor nog een briefje aan jou. Een tijdje geleden vonden we deze foto van jou, en we dachten direct terug aan het verhaal van die twee meisjes, de een stil in het ziekenhuis en de ander levendig in onze herinnering. Akelig treffend is die compositie, alsof je bij het maken ervan al een voorgevoel had van wat er ging gebeuren.
Gisteren hebben we een lange babbel gehad met een van jouw verplegers. Hij had je al een tijdje niet meer gezien, en was diep onder de indruk van de manier waarop je wonden aan het herstellen waren. Hij vroeg zich hardop af waar je de energie vandaan haalt om dit te bereiken. Een deel van het antwoord ligt natuurlijk klaar, je ben bezig het gezonde deel van je lichaam te verteren, af te breken, om die energie eruit te halen. Je smelt zienderogen weg, jouw armen zijn al verworden tot stokjes, en je gezicht begint ook al stilletjes in te vallen. Maar dat zijn dingen die wel weer goed komen eens alle verwondingen geheeld zijn, dat weten we wel. De positieve kant is dat jouw lichaam die hulpbronnen aanspreekt om de wonden te genezen, en dat je de mensen daar paf van doet staan. Daar zou je nogal eens van genieten moest je je ervan bewust zijn. Misschien kan je er later echt van genieten, als je er klaar voor bent om dit te lezen. Slaap nu maar verder en verwonder de wereld nog wat.
Je papa,

Vanavond lag je daar weer heel rustig, bijna als Sneeuwwitje. Heel toepasselijk op een dag als vandaag, terwijl de sneeuwvlokjes tegen je raam dwarrelen, maar jij ze niet ziet. Intussen zijn al je "parameters" weer goed, en ben je weer klaar voor een volgend stapje. Dat wil zeggen dat je morgen weer naar de operatiekamer gaat. We hopen op goed nieuws morgen avond, en dat al je supporters je hun energie toesturen, zodat je die toch wel zware dag goed aankan.

PS Bestaat er ook zoiets als een vaderkloek?

9 opmerkingen:

Daan zei

Greet toch, wat zal het zijn als je wakker wordt. je gaat slapen in de zomer en wordt wakker in de winter.. het sneeuwt zelfs al.
Ik lees iedere dag de berichten op je blog en hoop telkens dat je weer wat vooruit bent gegaan.
ik kijk er naar uit met jou een vet-dieet te volgen als je er weer bij bent, want dat kunnen we allebei gebruiken ;) geen hoofdgerechten meer, enkel desserts en vettige tussendoortjes! hoera!

Unknown zei

Jow spleetje,
Een paar daagjes geleden was het mijn verjaardag, en plots kreeg ik het zaligste kado: kaat belde of ik mee wou komen.Allright!!Den berg opgsjeest met mijn vloke en al half flauwvallend achter kaat aan langs de roze pijlen.

Wat mensen zich ook voorstellen, het is zo pakkend dat beeld van jou dag.Heel eerlijk dacht ik; Wie is die lelijke bruine mummie..Tot je dichter komt en ik je lippen herkende..Dan komt de shock en worden die twee meisjes 1. Chanceke da kaat mee was om een beetje loze dingetjes te zeggen, anders had ik gewoon maar blijven staren naar u hoofd.. ( en uwe gemane UNIBRAW trouwens!! Ha gepakt!!!)

Spleetje je bent zo klein en fragiel en broos geworden..Nu wil ik je nog meer beschermen...Tegen bacillekes nu en geen vieze mannen meer op weg trug van parijs..

Wordt mooi weer normaal geel.. en al die rare dingen die ik zei in u oor moet ge ni onthouden he.. Ma wel dat t zalig zou zijn moest je kunnen rolstoelen tegen couleur cafe.. dan kunnen we van op een gemaan verhoog dansen..en slippen met u karreke..

Ik wil zo veel zeggen ma mama heeftmosselen friet gemaakt en ik moet weg..

Heb een klein kadootje achtergelaten in u kamer.. Please doe het alleen open als u buik inorde is, want tis omte lachen.. ik wil je geen 'scheurbuik' bezorgen..

Ge hebt de groeten van de George en Joanna.. en veel meer mensen..

Ik ben echt blij dat ik je gezien heb, twas een goeie geruststelling ergens,raar, verweg

Zie je graag

Helena

Het grote boek van Florien zei

greetje, elke keer als ik op gasthuisberg moet gaan werken voel ik me een beetje dichter bij jou, en kan ik meer positieve gedachten sturen! Jammer dat je de sneeuw niet mee kan beleven, maar dat moment komt ongetwijfeld nog meid.. Zoen

Rozemarijn zei

Lieve Greet,

Hierbij stuur ik heel veel sneeuwvlokjes door, ik beeld me je zo in, een knalrode jurk, en dan maar dansen in de sneeuw.

Dartel maar lekker in het rond!

Laura zei

Papa van Greet,

Wees er maar zeker van dat papakloeken bestaan en dat jij er daar één van bent. Toen mijn mama een paar maanden geleden kanker kreeg, heeft onze papa zich ontplooid als een vaderkloek waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En niet alleen voor mama, maar ook voor ons, de vier kinderen. En als ik je verhaal hier volg, dan ben ik er 200% van overtuigd dat jij ook zo een geweldige vaderkloek bent. Weet dat het geweldig is voor een gezin om zo een papa te hebben.
Hou vol, want echt waar, Greet kan dit, jullie komen hier sowieso sterker dan ooit uit.
Liefs
Laura

Unknown zei

Yes! Een volgende stapje! Kaarsjes aan, ik duim!

JO/EP zei

ne t'inquiète pas greet, moi non plus n'ai vu la niège encore ...

beaucoup d'energie et confiance pour demain, allez!

josep.



arcade fire - "in the backseat" http://www.myspace.com/arcadefireofficial

ivo zei

Zeepaardjes papa's zijn ook echte vaderkloeken... maar eigenlijk vind ik papakloek wel cooler klinken. En ze bestaan echt!

Blij te vernemen dat de verpleger zo opgetogen is over de vooruitgang van Greet! We duimen voor morgen.

An

Annick Nelles zei

Lieve Greet, een paar dagen niet op de blog geweest, en dan voel ik mij warempel schuldig, niet dat je uit mijn gedachte bent hoor, neen onmogelijk vanaf dag één ben je er niet meer uit geweest en voortdurend vraagt er wel iemand uit onze omgeving hoe het met je gaat en dan kan ik opgetogen zeggen " het gaat met kleine stapjes vooruit" en dat doet deugd!!!!!! Lieve broer een vaderkloek bestaat zeker en ik ben er zeker van dat jij een heel grote bent! Greet doe zo door de duimen staan omhoog en Luc en Ria hou de moed erin!
veel liefs en een dikke knuffel aan iedereen
Annick