vrijdag 14 november 2008

Dag 50



15u: Er zijn vandaag wel wat veranderingen te melden.
Gisteren tijdens haar bezoek aan de OK zijn er ook foto's gemaakt van haar rechterarm en bekken. Blijkbaar is alles daar goed genoeg bevonden want zowel de spalk aan haar arm als de bekkenfixateur zijn nu verwijderd. Vanaf nu kan ze dus ook beginnen met oefeningen om haar arm terug beweeglijk te maken, net zoals ze nu al doet voor haar benen.
Het minder goede nieuws is dat ze terug antibiotica moet krijgen omwille van de infectie.
We mochten vandaag niet te lang binnen blijven want de verpleger was alles aan het klaarzetten voor het plaatsen van een beademingsbuisje door haar keel. Dat zou gebeuren zodra wij weg waren. Dat lijkt heel akelig, maar de in het ziekenhuis zeggen ze ons dat het voor haar minder lastig is dan het buisje door haar mond dat ze tot nu toe had. In elk geval zal haar gezicht dan beter zichtbaar zijn, en worden haar keel en mond meer gespaard.

21u: Het plaatsen van het beademingssysteem is vlot verlopen, maar het blijft nog wel even wennen aan het nieuwe zicht. Omdat ook haar katheders aan vervanging toe zijn, en ze nog niet opgefrist was na die ingrepen, zag er vanavond niet op haar best uit. Morgen, als ze wat gewassen is, zal ze er hopelijk wat beter uit zien.

Met dank aan Tiny voor de foto

1 opmerking:

Nathalie zei

Dag Greetje,
vecht maar lekker terug tegen al die beestjes en wat je tracheacanulle betreft, de opa van Anais heeft dat ook gekregen toen hij in coma lag (vorig jaar) en het klopt dat dat beter is dan zo een tube in de mond. Toeval wil dat ze hem iets daarna hebben laten ontwaken en stiekem hoop ik dat het bij jou nu ook zo gaat zijn. Wij kijken elke dag uit naar de berichtjes op de blog en ieder klein stapje in de goede richting maakt ons blij ook al weten we dat de weg nog lang is. Vele dikke, voorzichtige, knuffels van ons allemaal.