vrijdag 7 november 2008

Dag 43



Gisteren maakte iemand in het ziekenhuis de opmerking dat ze graag zien dat Kaat op bezoek komt, omdat ze altijd zo positief ingesteld is, en omdat ze zich zo sterk gedraagt. Dat deed me beseffen dat onze dochters stammen uit een geslacht van sterke vrouwen, die ofwel door hun wijsheid ofwel door hun grenzeloze levenslust de hele wereld aankunnen. En als ik hen samen zie, dan denk ik dat we er van elke soort eentje gekregen hebben.

Ook vandaag deed Greet het weer heel goed. Ze proberen stilletjes aan haar slaapmiddel af te bouwen, en ze reageerde daar prima op. Ze was een beetje wakkerder, maar bleef toch rustig. Er vloeide wel een traantje als ik tegen haar sprak, maar de raakte niet meer in paniek zoals we wel eerder gezien hebben. Pijnstillers krijgt ze intussen wel nog. We kunnen gerust zijn dat ze comfortabel is, ook als ze wakker wordt.

20u: Echt wakker worden zit er voorlopig nog niet in. In de loop van de namiddag kreeg ze het weer moeilijker. Ze wilde gaan praten en dat lukt natuurlijk niet. Kort voor het bezoekuur hebben ze haar dan toch opnieuw wat verdoving bijgegeven. En dat was maar goed ook, want toen kwam de dokter kijken naar het resultaat van de operatie van gisteren, en dat zijn dingen die ze beter niet kan zien. Wij ook niet trouwens. Maar de dokter was wel tevreden.

5 opmerkingen:

tante els zei

Wat een meiden, die van Nelles.
Maar met die sterke vrouwen bedoel je waarschijnlijk wel die van Van de Velde.
En dan Roel niet te vergeten. Die moet toch ook wel sterk zijn, om dit allemaal van op zo'n afstand te moeten volgen.

Luc zei

Ik bedoelde eigenlijk onze voor-moeders en -tantes. Met in elke generatie een andere familienaam natuurlijk.

Ria

Unknown zei

doet goed om te horen dat ze goed en zachtjes gaat wakker worden!
(had hier toch wat schrik voor)
als ze helemaal wakker is , zullen we er wezen!
gaan!gaan! lief klein krachtwijveke!

** foto kunstbende 3e middelbaar toch een kleine 7 jaar geleden, blijft memorabel haha!

Tiny zei

Het zijn echt straffe madammen die twee, dat wisten we al lang.
Die drie schatten van jullie komen dan ook uit een ongelofelijk warm en begripvol nest. Dat dragen ze echt wel mee en stralen het ook uit. Jullie sterke band zal Greet ongetwijfeld nog veel kracht en moed schenken.

Tiny

Unknown zei

Heel veel sterkte.
Ik lees elke dag de blog, en moet er vaak van wenen of van lachen. Hopelijk ontmoet ik je ooit!
groetjes
Vallina Nelles
Genk