zondag 12 april 2009

Dag 199

Pasen vandaag, en ook de kamer van Greet is helemaal in paassfeer. Gisteren hebben de verplegers haar bed volgehangen met helgele elastieken. Het is de bedoeling dat ze zo haar armspieren kan trainen terwijl ze televisie kijkt. Maar intussen heeft dat ook een heel feestelijk effect, alsof er paasslingers zijn opgehangen.

Vrijdag is het buisje voor de beademing definitief weggehaald. Gedurende een dag heeft ze nog wat extra zuurstof gekregen via een "neusbrilletje", zodat ze eruit zag zoals alle zieken in een Amerikaanse film. Maar ook dat is nu al niet meer nodig. Het gewoon ademen lukt weer prima, hoewel het gaatje maar langzaam dichtgroeit. Na bijna 150 dagen lukt dat niet meer vanzelf, en zal er waarschijnlijk nog een kleine ingreep nodig zijn om dat te verhelpen. Maar toch: weer een buisje minder, weer een beetje zelfstandigheid meer.

2 opmerkingen:

Veerle zei

Is dat kleine meisje Greet? Ik vermoed van wel. Die zich bekommert om een uit het nest gevallen vogeltje..... net zoals jullie al sinds september met haar doen, zo veel omringd, bijgestaan en haar elke dag weer ondersteund in het genezingsproces. En ze doet het altijd maar beter. Ik wens jullie allen een zalig paasfeest en fijn dat je toch nog altijd de tijd vindt om ons mee te laten volgen wat er met Greet gebeurt, lieve Ria.

Unknown zei

joheoew! proficiat met uw elastieken kleine!
laat die defdamesdope nummers maar komen voor u dagdagelijkse fitness!
xxxx