dinsdag 17 maart 2009

Dag 173


We zitten weer in een periode dat er niet veel verandering in de toestand van Greet te merken is. Geen spectaculaire stappen vooruit meer te melden, en gelukkig ook geen ernstige tegenvallers. Het genezingsproces gaat natuurlijk stillekes verder, maar soms is daar niet veel van te zien voor ons. Tijdens zulke periodes lijkt ons leven alleen maar uit wachten te bestaan. Wachten tot ook die laatste wonde voldoende genezen is voor de volgende (en hopelijk laatste) huidtransplantatie, wachten tot Greet voldoende kan eten om de sondevoeding volledig stop te zetten, wachten tot alle operaties (voorlopig) achter de rug zijn, zodat ook het buisje van de beademing kan weggenomen worden, wachten tot er weer eens een buisje of meterje niet meer nodig wordt geacht, en soms gewoon wachten tot het tinternet weer werkt...

Geduld... we hebben er al heel wat nodig gehad, en we zullen er nog veel meer nodig hebben.

Daarom zijn we blij dat de bezoekuren intussen wat versoepeld zijn, zodat we toch al niet meer moeten wachten in de wachtzaal, voor elk bezoek. Dat is toch al een beetje wachten minder.

5 opmerkingen:

Het grote boek van Florien zei

Great, ik ben sinds jij in het ziekenhuis ligt al voor de tweede keer in Stockholm. Vorige keer ben ik een kaarsje gaan branden in de kerk in de oude stad, en deze week ga ik dat zeker weer doen, al was het om jou en je ouders een klein steuntje te geven, voor dat geduld. x

Anoniem zei

Jaja, het kan vreselijk frustrerend zijn dat je het proces niet kan versnellen. In het begin lijken de sprongen in het genezingsproces veel groter dan na verloop van tijd, en op een gegeven moment lijkt de vooruitgang stilstand geworden te zijn, maar toch moet je focussen op het positieve en je niet laten ontmoedigen als het eens minder snel wil vlotten.

Ik ben intussen al tien maand aan het genezen en ik ben er nog steeds niet. Maar toch blijf ik hopen dat het nog een beetje verbetert, en dan nóg een beetje, en nog... En zo verstrijkt week na week, en maand na maand... Maar de boodschap is: vooruit kijken en positief blijven. Als er maar geen achteruitgang is!

Rozemarijn zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rozemarijn zei

Haai Greet!

Hoe is het daar ondertussen? Aan het genieten van het zonneke?
manman, je zou al bruin zien denk ik! Zal ik hier vanop de lemmensberg een ijsje naar je katapulteren? hoppaaaaaaaaa! daar komt ie!
Mag je binnenkort al eens uit je kamertje weg? Want in de paasvakantie komen we met een groepje lemmensmensen een kindermusical opvoeren voor de kindjes in gasthuisberg. Altijd welkom, als je een bedduwer vind :)
Hou je nog goed daar meid.
Groetjes!
xxx

Taco zei

Hola Greet. como estas? espero que mejor. yo ya volvi a Buenos Aires, estuve 3 meses en el sur argentino trabajando en la montaña, una muy linda experiencia. Cuando estes mejor quiero que vengas a argentina, asi te llevo a conocer. Bueno, segui recuperandote. Un abrazo grande, Tomas