dinsdag 30 juni 2009

C'est fini la vie en roze


Van nu af is het Groen!

Het was voor Greet een beetje wennen aan haar nieuwe verblijf en dagindeling. Het begon niet al te prettig.

Ze kwam terecht op een kale en lege en veel te warme kamer. Er komt hier ook niet elke paar minuten iemand kijken hoe het met haar gaat, en ze heeft nog niet de kans gehad om iemand te leren kennen. En ze is ook niet langer de mascotte van de afdeling, en de verplegers moeten nog een beetje zoeken naar de juiste manier om haar te verzorgen. Ze is dus eigenlijk wel een beetje eenzaam, nu.

Op termijn zal het hier wel aangenamer zijn dan op Gasthuisberg, want alles is hier wat soepeler, en gemakkelijker, en in een mooiere omgeving, maar alles is veel meer ingesteld op mensen die niet aan hun bed gekluisterd zijn.

De zon schijnt hier volop haar kamer binnen, maar op dit ogenblik, met 30 graden buiten is dat een beetje te veel van het goede. Het venster van haar kamer kijkt uit op de hertjesweide, maar vanuit haar bed kan ze enkel de toppen van de bomen zien.

Gelukkig staat er ondertussen een ventilator, en hebben we de kamer al wat aangekleed. We kunnen naar buiten zo veel we willen, zonder te veel poespas. De uurtjes van de eerste avond-koelte brengen we nu door in de schaduw van een grote boom.

De kine is intussen volop opgestart. Twee uur per dag brengt Greet nu door in de kine-zaal, en de oefeningen die ze moet doen, zijn ook wel wat zwaarder dan voorheen. Maar het lukt wel, en ze heeft de ambitie om binnenkort door het leven te gaan als Super-Greet.

4 opmerkingen:

Gwenny zei

Komaan Greet, ga ervoor!
Je doet het zoooooo geweldig goed...

Groetjes!
Gwenny

Loree zei

Is het een vliegtuig, is het een vogel?
Nee dat is het niet!
Het is super - greet die je aan de hemel ziet!!
Zet em op en zogauw in een gat vind ergens spring ik nog eens binnen :)

Laura zei

Hey Greet
Verandering is niet altijd leuk, aanpassen niet altijd even makkelijk.
Maar je kan het! Je kan het zo hard!!
Ik stuur je alle vibes die je nodig hebt om erin te vliegen!!

Zwete bees
Laura

Unknown zei

Hey Greet, kleine Kanjer, we volgen je op de voet hoor, doe rustig verder, zo kom je er!

Warme groeten van de groene bende van de roze pijl...

Raf.